آیکون
آیکون ها تصاویر گرافیکی و عکس های کوچک هستند که به ما فایل ها , صفحات وب و فرامین رایانه ای را می فهمانند. آیکون ها به ما در سرعت بخشیدن کارمان کمک می کنند و ما به کمک آنها می توانیم فرامین را سریع تر و با دقت بیشتر اجرا کنیم. همچنین در جستجو بین فایل ها و فرمان ها نیز کمک بسیاربزرگی به شما می آیند.
قبل از این که بخواهیم وارد بحث های ساخت آیکون شویم و بیشتر از جزییات بدانیم باید اطلاعات بیشتری در مورد آیکون ها بدست بیاوریم. تفاوت یک تصویر معمولی با یک آیکون گرافیکی چیست ؟ ساختار و اصول ساخت یک آیکون چیست ؟ چگونه آیکون هایی بسازیم در که تمام سیستم عامل ها و با تنظیمات متفاوت صحیح به نمایش درآید ؟ آیا تفاوتی بین آیکون های ویندوز اکس پی با ویندوز های قدیمی تر هست ؟ این سوال ها تنها بخش کوچکی از سوال هایی است که باید به آنها جواب گفت تا بتوان وارد کار با آیکون ها شد.
تفاوت بین تصاویر گرافیکی و آیکون ها چیست ؟
تصاویر رایانه ای از نوع Bitmap یا Vector هستند. آنها را می توان با فرمت های مختلفی ذخیره کرد ( BMP, PSD, GIF, JPEG, WMF ). هر کدام از این فرمت ها تنظمیات و ویژگی های متفاوتی نسبت به هم دارند و در کل تصاویر را می توانیم با سایز های مختلف و دلخواه و همین طور با وضوح نمایش های مختلف به کار گیریم.
آیکون ها تفاوت هایی نسبت به تصاویر استاندارد رایانه ای دارند. آیکون ها اکثرا با سایت ها کوچک و ثابت می باشند 16*16 , 32*32 , 48*48 و ... . یک آیکون متشکل شده است از چندی تصویر مجزا که هر کدام از آن تصویر های مجزا دارای سایز و رنگ جداگانه ای هستند.
یکی از مهمترین ویژگی آیکون ها توانایی به کار گیری transparent می باشد . این امکان مهم در قرار گرفتن آیکون ها روی دسکتاپ تاثیر به سزایی دارد و ما بعد از قرار گرفتن آیکون ها روی دسکتاپ می بینیم که آیکون مانع دیده شدن بک گراند اصلی ویندوز نمی شود به تصویر زیر توجه کنید :
ساختار آیکون ها چگونه است ؟
آیکون ها متشکل از گروهی از تصاویر ( با فرمت ها و سایز های مختلف ) هستند. ازاین گذشته هر تصویر نیز به خودی خود می تواند خاصیت transparent را نیز دارا باشد. در تصویر زیر شما تفاوت بین سایز ها و کیفیت آیکون ها را مشاهده می کنید.
از چه نوع فرمت های تصاویری باید بهره بگیریم برای آیکون ها ؟
برای اینکه آیکون های ما در تمام سیستم ها با تنظیمات نمایشی متفاوت صحیح و دقیق نمایش داده شوند باید فاکتور هایی را در نظر گرفت. بهترین سایز ها و پرکاربردترین آنها 128*128 , 48*48 , 32*32 و 16*16 می باشد و همین طور بهترین و مهمترین فرمت های رنگی نیز RGB/Xp و 256 رنگ می باشد.
به لیست زیر خوب توجه کنید , سایز های مختلف آیکون ها و به موارد به کارگیری آنها برای ویندوز در آن درج شده است :
سایز آیکون ها در ویندوز
|
تسکبار , گوشه های بنجره ها و لیست جزییات = 16*16 |
در ویندوز 2000 و اکس پی , منو ها = 24*24 |
دسکتاپ و لیست ها = 32*32 |
در ویندوز اکس پی , در دسکتاپ , اکسپلورر و سیستم لیست ها = 48*48 |
مورد استفاده برای دسکتاپ های تقویت شده =128*128 |
ویندوز ویستا = 256*256 |
آشنایی با جدیدترین متد ساخت آیکون
در دنیای آیکون ها دیگر کمتر مشاهده می کنیم که طراحان مانند گذشته پیکسل پیکسل روی آیکون ها کار کنند . طبق جدید ترین متد ساخت آیکون تصاویر جداگانه ای را آماده می کنند و بعد از قرار دادن همه روی همدگیر آیکون مورد نظر شکل می گیرد. البته این مراحل با کمک نرم افزار های موجود در بازار بسیار آسان انجام می گیرد. به نمونه زیر توجه کنید :
این روش و عملکرد برای ساخت و تهیه آیکون جزو نسل جدیدی در ساخت آیکون می باشد که نتیجه نهایی آیکون هایی که با این روش ساخته می شوند نسبت به آیکون های قدیمی زمین تا آسمان تفاوت دارد.