کامپیوترپردازان


مدیر عامل شرکت کسپرسکی در گفت‌وگو با ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات: «متاسفانه مسئولان و دولت‌ها همچنان به مسئله امنیت اینترنت به صورت داخلی و ملی نگاه می‌کنند، در حالی که اینترنت مرز نمی‌شناسد.»

خریداران را رد کردیم!


گفت‌وگو با یوجین کسپرسکی، مدیر عامل شرکت کسپرسکی
محمود اروج‌زاده
یوجین کسپرسکی، دانش آموخته ریاضیات و رمزنگاری است. پس از فراغت از تحصیل، و با یافتن نخستین ویروس در کامپیوتر شخصی‌اش، برنامه‌ای برای حذف آن نوشت. در همان زمان یوجین آغاز به جمع‌آوری ویروس‌ها و برنامه‌های مرتبط با آنها در یک مجموعه کرد؛ بعدها با تاسیس شرکت کسپرسکی توسط او و چند تن از همکارانش در سال 1997، همین مجموعه به پایه بانک اطلاعاتی کسپرسکی بدل شد.
یوجین از سال 2007 تاکنون به عنوان مدیر عامل کسپرسکی فعالیت می‌کند، شوخ و بذله‌گوست، و تقریبا پاسخ هیچ پرسشی را بدون شوخی یا خنده نمی‌گذارد. در پاسخ خبرنگاری که می‌پرسد: «شما برای مبادلات مالی خودتان از اینترنت استفاده می‌کنید؟» می‌گوید: «نه! من در روسیه "بی‌نام" هستم، همه مرا می‌شناسند اما کسی چهره مرا نمی‌بیند چون از دیده شدن در تلویزیون پرهیز می‌کنم و کارت اعتباری خودم را هم در فروشگاه‌ها ارائه نمی‌کنم. گمان نمی‌کنم بیل گیتس هم با کارتش خرید کند...»
کسپرسکی در گفت‌وگو با دنیای کامپیوتر و ارتباطات، با تاکید بر رشد شایان توجه وضعیت و فروش شرکتش در منطقه خاورمیانه، و با تجدید خاطرات سفر کوتاهی که به تهران داشته، جایگاه ایران را در این منطقه از دیدگاه خود برجسته عنوان می‌کند.
• آیا شما در کسپرسکی برای توسعه خودتان به دنبال سرمایه‌گذار هستید؟
واقعیت این است که کسپرسکی شرکتی خصوصی است که سودده بوده و در حال حاضر نیازی به سرمایه‌گذاری ندارد، همینطور ورود به بازار سهام نیز در آن احساس نمی‌شود چون همواره بر مبنای درآمد و سود خود ادامه فعالیت می‌دهد.
• آیا هیچ پیشنهادی از رقبایتان برای خرید و تملک کسپرسکی داشته‌اید؟
(با خنده) بله که داشته‌ام، از شرکت‌های ضدویروس دیگر که نام نمی‌برم تقاضای خرید کسپرسکی را داشتند، اما ما این تقاضا را رد کردیم!

• گفته می‌شود که استخدام هکرها یکی از روش‌های متداول شرکت‌های امنیتی است، شما حاضرید یک هکر را به استخدام خودتان درآورید؟
نه، اصلا! دلایل متعددی برای این تصمیم داریم. ببینید اساسا «حمله کردن همواره بسیار راحت‌تر از محافظت کردن است.» از نظر من افراد سه دسته‌اند، گروهی با یافتن یک کیف در خیابان، به دنبال صاحب آن می‌گردند، دسته دوم کیفی را که یافته‌اند در جیب خودشان می‌گذارند، اما گروه سومی هستند که کیف را از جیب دیگران دزدیده و در جیب خودشان می‌گذارند؛ مجرمین سایبر در واقع گروه سوم هستند. وقتی چنین افرادی یا کسانی که نویسنده ویروس هستند برای کار به ما مراجعه می‌کنند، بی‌تردید پاسخ منفی می‌شنوند.

• با توجه به رشد سریع دسترسی به اینترنت در جهان، شاهد گسترش جرایم در فضای سایبر هم هستیم، شما برای مقابله با این موضوع آمادگی دارید؟
بله البته! با افزایش این جرایم و تهدیدات، ما نیز تمهیدات و تکنولوژی‌های تازه‌تر به همراه تحلیلگران زبردست را داریم که با این خطرات مقابله می‌کنند، و این موضوع در برنامه‌های ما جدی است.
• شما در ارائه‌تان از سایبرتروریسم و خطر گسترش آن صحبت کردید، و راه‌حل‌هایی هم برای آن برشمردید، آیا در این زمینه با دولت یا سازمان‌های مسئول بین‌المللی، همکاری و مشارکتی دارید؟
ما در تماس با پلیس سایبر در بسیاری کشورها مانند روسیه، امریکا و امریکای لاتین، کشورهای اروپایی و... ارتباط نزدیکی برقرار کرده‌ایم که در برخی موارد منجر به دستگیری مجرمان هم شده است، ضمن این که در صورت نیاز به دولت‌ها در این زمینه مشاوره داده و پلیس سایبر را از تجربیات خودمان آگاه می‌کنیم، و در این زمینه نهایت تلاش و همکاری را در مقابله با تبهکاران سایبر به عمل می‌آوریم. اما نکته منفی اینجاست که متاسفانه مسئولان و دولت‌ها همچنان به مسئله به صورت داخلی و ملی نگاه می‌کنند، در حالی که اینترنت مرز نمی‌شناسد.
• با توجه به حملات زیادی که به ویندوز کردید علاقه مندم بدانم روی کامپیوترتان از چه سیستم عاملی استفاده می‌کند؟
(با خنده) ویندوز اکس‌پی! البته قصد تغییر آن به ویندوز 7 را دارم، و احتمالا در روی نوت‌بوک دومم هم سیستم عامل MAC را نصب خواهم کرد!

منبع : ایتنا